dinsdag 19 oktober 2010

Bonjour!

20u30: bedtijd! Ik ga met Zenna naar boven om haar nog een verhaaltje te vertellen in het grote bed. Ik hoor ’t enorm regenen en vraag me af of ze zodra wel de slaap zal vatten vanwege dat tikkend geluid tegen haar raam; het verleden leerde ons dat ze niet houdt van dit “lawaai”.
Ik sla het boek van Jip & Janneke open (246 blz dik) op bladzijde 118, Zenna kijkt naar de tekening en zegt de titel: “Diefje spelen!”, nog voor ik iets gezegd heb! Ik vertel haar het verhaaltje terwijl ze zalig in m’n arm ligt. Papa komt ook naar boven en zegt “il pleut” (hij wil haar er niet teveel attent op maken)! Ik antwoord “et comment?” ... Zenna antwoordt: “Bonjour!” :-)
Na het verhaaltje leggen we haar in haar bedje. Terwijl ik deze gebeurtenis op m’n computer lig te tokkelen, roept ze me. Ik ga naar boven, en ze vraagt: “wat is dat geluid buiten?”. Ik zeg: “gewoon maar regen, zodat de plantjes drinken krijgen en morgen gaan wij met onze paraplu naar ’t school!” ... Ze is gerustgesteld en valt in slaap. Zzzzzzzzzzzz ...... Bonne nuit!

Geen opmerkingen: